home
May 12, 2008

curriculum vitae

musical compositions

projects

facebook artist page

lydbutik

last.fm artist radio station

event calendar

Projects

Komvest
1999-2007 har et hovedanliggende for mig været at skabe og udvikle Komvest; et komponistnetværk og uropførelsesværksted med fokus på kormusik. 2006-2007 arbejdede jeg målrettet på at gøre Komvest til et projektværksted med professionelt niveau - med det formål at danne en base for ny kormusik i Danmark og knytte samarbejder mellem komponister og de bedste kor i landet. Komvest-projektet har for mig handlet om på den ene side at skabe "seriøs kunstmusik" og på den anden side at respektere de muligheder og begrænsninger, som kendetegner kormediets idiomatik. Begrænsninger som netop ofte får især den yngre generation af fagkomponister til at fravælge kormediet - eller omvendt får selv de mest professionelle kor til at fravælge den yngre generation af komponister. Den lange række af samarbejder med korsangere og dirigenter de seneste 10 år har overbevist mig om, at Komvest er et vigtigt og perspektivrigt initiativ i musiklivet.

  • Komvest Kormusik, er dels et workshopbaseret koncertprojekt med base i Kristkirken på Enghave Plads. Dette er det oprindelige Komvestprojekt, hvor komponister, ad hoc sangere og en top-dirigent mødes og arbejder sammen i ca halvanden måned om at indstudere en række nye værker, som afsluttende uropføres ved to-tre koncerter. Dels er det som udløber af workshoppen et fortsat samarbejde mellem Komvest og en række af de bedste amatørkor i Danmark, blandt andre Coro Misto og Kammerkoret Hymnia. Komvest Kormusik er i 2008 støttet af Kunstrådet og Dansk Kapelmesterforening.
  • Komvest Kammermusik, som udsprang af et samarbejde med Østerbro Koncertforening i 2005. Dette videreførtes i 2006 og 2007 med en række Komvest-baserede kammermusikkoncerter. I 2008 planlægger jeg at Komvest Kammermusik skal foregå som en minifestival over to dage i Literaturhaus: 20. og 21. oktober, begge dage kl. 21. Program TBA medio juni 2008.

Koncert Koncept
Min kongstanke er at servere klassisk musik i en levende koncertsituation. Den har foreløbig udmøntet sig i en række kammermusikkoncerter i Salon K i Huset i Magstræde, Literaturhaus i Møllegade og Vanløse Kulturhus.
Ideen er at omdanne koncertsituationen til en rejse ind i musikkens udspring, hvor den bliver sat i scene med ingredienser, billeder og stemninger fra dens egen tid, sted og sammenhæng. Det hele skal foregå i et rum, hvor publikum er som cafe- eller endda festgæster: aktivt tilstede og gerne øl- eller kaffedrikkende. Digtersalon, wienercafé, iscenesat kammermusik: Overskrifter som inviterer publikum i byen for at møde sig selv og hinanden i selskab med levende klassisk musik i en original tidslomme.
Den traditionelt så ophøjede og kultiverede - og dermed ofte verdensfjerne - musik viser sig at være sprængfyldt med dramatisk og følelsesmæssig energi, der appellerer meget direkte til publikum. Den musikalske pointe er ganske enkelt, at når publikum medvirker i iscenesættelsen, får musikerne en hel ny palet af muligheder for at udtrykke de komplekse følelser, der ligger i den klassiske musik.

  • Wolf 2.0: Mezzosopranen Trine Bastrup Møller og pianisten Julie Andkjær Olsen er centrale aktører i koncertprojektet "Wolf 2.0", som spillede 19.-20. november 2007 i Literaturhaus på Nørrebro i København. Wolf 2.0 er en dramatiseret opsætning af Hugo Wolfs "Spanisches Liederbuch". På baggrund af dette og to tidligere lignende projekter har vi dannet den eksperiementerende lied-performance gruppe "Café Cantante".
  • Vanløse Kulturhus' klassiske koncerter: Fra 2008 er jeg tilknyttet det nye moderne Vanløse Kulturhus som booker og planlægger af klassiske koncerter. I foråret 2008 bliver de første tre koncerter 5. marts: Wiener Café med Athene Strygekvartetten, som spiller wienerklassisk - 30. april: Kammerkoret Aventura, som synger ny nordisk musik - 21. maj: Thomas Gooseman (piano), en af den unge generations mest lovende fortolkere af den store klassiske klavertradition - og så er han desuden komponist.
  • Copenhagen Saxophone Quartet: Denne fabelagtige kvartet har specialiseret sig i det ultramoderne samt barokmusikkens evige skønhed.
  • Figura Ensemble: Da jeg oplevede FIGURAs koncertforestilling HIMMELHAVN på PLEX 1. december 2007 var jeg klar over, at her var noget helt unikt og fantastisk i Danmark - et levende, eksperimenterende og engagerende kunstner-kollektiv, som optræder sammen som trup. FIGURA-konstellationen er et koncentrat af nogen af de mest spændende aktører på den nyskabende kunstfront herhjemme: Komponisterne Peter Bruun og Jesper Egelund (også henholdsvis på scenen som guitarist/sanger og og kontrabassist), forfatteren Ursula Andkjær Olsen, slagtøjsspilleren Frans Hansen, klarinettisten Anna Klett, ney-fløte/oud/saz-virtuosen Yasar Tas og ikke mindst stjernesopranen Helene Gjerris. I begyndelsen af 2008 er jeg gået ind i FIGURA som web-PR konsulent, hvor jeg har bidraget med pressemeddelelse og facebook-markedsføring af den nyeste forestilling GALGENLIEDER.

I projektudvikling og markedsføring har jeg særligt arbejdet med at udvikle strategier for PR gennem social networking som f.eks. last.fm, reverbnation, myspace og facebook.

 

© 2008 by Christian Hildebrandt